Fes-te restaurador

Pots compartir aquesta informació:

CURS DE FORMACIÓ DE RESTAURADORS DE MOBLE ANTIC

Curs de Restauradors de Moble Antic 2018/19 - matrícula oberta.Formació totalment pràctica, enfocada a aplicar immediatament els nous coneixements.Més info: info@escolaera.com#escolaera #restaurador #restauració #tallerbarcelona #tallerrestauracion #mobles #fusteria #tapiceria #artesania #artesans

Publicada por escola.ERA en Martes, 10 de julio de 2018

El creixent interès per les Antiguitats i especialment pel moble antic, així com la gradual desaparició dels tallers tradicionals on aprendre els oficis artesans relacionats amb la restauració i conservació del mobiliari, fan més necessària que mai la formació de nous restauradors. Els qui volen especialitzar-se en la restauració pictòrica o artística, disposen de prou possibilitats formatives, tant al nostre país com a fora. No és així pels qui s'interessen per la restauració de moble antic. Cursar estudis a l'estranger és una opció que no tothom pot o vol seguir però que, fins ara, semblava l'única opció per tal de poder rebre una formació completa. EL CURS DE FORMACIÓ DE RESTAURADORS DE MOBLE ANTIC pretén omplir aquest forat. Possibilitar un aprenentatge eminentment pràctic però amb els continguts teòrics imprescindibles per a una formació completa. Aquest és el nostre objectiu.

Formació totalment pràctica, enfocada a aplicar immediatament els nous coneixements.

Continguts: acabats, fusteria, pintura, tapisseria, reixeta, estils de moble...

Dates: Curs annual (3 trimestres)

Data d'inici: octubre (places limitades)

Dies: 5 dies/setmana  del dilluns al divendres

Horari: 3h /dia, del 10h al 13h

Idioma en el que s’imparteix el curs: CAT, ES

El programa del curs: Curso de Formación de Restauradores de Mueble Antiguo

INSCRIPCIÓ OBERTA

contacta amb nosaltres per + informació

curs ERA
curs era
curs era

El CURS DE FORMACIÓ DE RESTAURADORS DE MOBLE ANTIC, que repartim des de fa 22 anys, integra totes les assignatures imprescindibles per al futur restaurador professional i està dissenyat especialment per les persones:

  • Amb un projecte de canvi de professió.
  • Interessades el món dels mobles antics o simplement els objectes que es podrien recuperar.
  • Voldrien aprofundir i sistematitzar els seus coneixements sobre diferents tècniques i procediments antics de restauració.

 

 

Què diuen del nostre curs els antics alumnes?

...va ser imprescindible per poder oferir serveis de restauració ...

caret-down caret-up caret-left caret-right
Paquita Izquierdo Barcelona

Sòc la Paquita Izquierdo i pertanyo a la promoció d’ERA 2000-2001. Després d’haver fet petits tastos en el món de la restauració de moble, vaig decidir que volia endinsar-me més profundament en un món que m’apassionava i veure si podia donar-li un enfoc professional. El pas per ERA va ser una experiència fantàstica, ja que em va permetre veure d’aprop els diferents oficis que componen la restauració de moble, però sobretot  pel privilegi d’haver tingut els ensenyaments de grans artesans i professionals. En acabar l’ERA la sensació va ser de vertígen ja que s’obria la porta a un món amplíssim que no tenia límits..., no va ser fàcil arrencar però les ganes de tirar endavant i la base adquirida a ERA ho han fet possible.

Actualment em dedico a la restauració de moble antic en general i a la docència, amb les especialitats de tapisseria i reixeta.

Em vaig inscriure al curs de l’ERA perquè volia tenir els coneixements teòrics i tècnics i la base pràctica suficient per poder començar a aprendre l’ofici de restaurador. La meva intenció era treballar de restaurador, convertint el meu interès personal per les antiguitats en general, i els mobles antics en especial, en alguna cosa més que una afició. A l’Escola ERA, m’oferien aquests coneixements teòrics i pràctics relacionats amb l’ofici de restaurador, i al mateix temps m’obrien el camp cap a altres oficis estretament vinculats al món del moble, com són la policromia i el daurat, la tapisseria i la reixeta, la talla amb fusta i la marqueteria.   

Aquesta experiència va ser imprescindible per poder començar a oferir serveis de restauració de mobiliari des del meu taller. Sobretot em va ajudar a tenir la confiança necessària per poder resoldre els projectes de restauració amb solvència i la capacitat d’afrontar els problemes que em trobés en cada pas del procés aplicant els procediments apresos a l’Escola, o buscant solucions noves a partir de l’experiència adquirida durant el curs. Gràcies també a aquesta experiència he pogut especialitzar-me en el tractament i la restauració de càmeres i equipament fotogràfic original per la pràctica dels processos fotogràfics del segle XIX. 

Fruit d'aquesta especialització relacionada amb la fotografia que es feia al s. XIX, he pogut generar una marca (www.wetplatewagon.com) enfocada a oferir serveis de disseny i producció de material tècnic nou, destinat a fotògrafs que treballen amb aquests processos fotogràfics primitius, així com a oferir serveis de conservació i restauració d'equipaments fotogràfics del s. XIX tant per col·leccionistes privats com per institucions públiques i privades que custodien aquesta tipologia d'objectes tècnics.