Què diuen del nostre curs els antics alumnes?

 

Paquita Izquierdo

Després d’haver fet petits tastos en el món de la restauració de moble, vaig decidir que volia endinsar-me més profundament en un món que m’apassionava i veure si podia donar-li un enfoc professional. El pas per ERA va ser una experiència fantàstica, ja que em va permetre veure d’aprop els diferents oficis que componen la restauració de moble, però sobretot  pel privilegi d’haver tingut els ensenyaments de grans artesans i professionals. En acabar l’ERA la sensació va ser de vertígen ja que s’obria la porta a un món amplíssim que no tenia límits..., no va ser fàcil arrencar però les ganes de tirar endavant i la base adquirida a ERA ho han fet possible.

Actualment em dedico a la restauració de moble antic en general i a la docència, amb les especialitats de tapisseria i reixeta.

Rafel Forge Artigas

Em vaig inscriure al curs de l’ERA perquè volia tenir els coneixements teòrics i tècnics i la base pràctica suficient per poder començar a aprendre l’ofici de restaurador. La meva intenció era treballar de restaurador, convertint el meu interès personal per les antiguitats en general, i els mobles antics en especial, en alguna cosa més que una afició. A l’Escola ERA, m’oferien aquests coneixements teòrics i pràctics relacionats amb l’ofici de restaurador, i al mateix temps m’obrien el camp cap a altres oficis estretament vinculats al món del moble, com són la policromia i el daurat, la tapisseria i la reixeta, la talla amb fusta i la marqueteria.   

Aquesta experiència va ser imprescindible per poder començar a oferir serveis de restauració de mobiliari des del meu taller. Sobretot em va ajudar a tenir la confiança necessària per poder resoldre els projectes de restauració amb solvència i la capacitat d’afrontar els problemes que em trobés en cada pas del procés aplicant els procediments apresos a l’Escola, o buscant solucions noves a partir de l’experiència adquirida durant el curs. Gràcies també a aquesta experiència he pogut especialitzar-me en el tractament i la restauració de càmeres i equipament fotogràfic original per la pràctica dels processos fotogràfics del segle XIX. 

Fruit d'aquesta especialització relacionada amb la fotografia que es feia al s. XIX, he pogut generar una marca (www.wetplatewagon.com) enfocada a oferir serveis de disseny i producció de material tècnic nou, destinat a fotògrafs que treballen amb aquests processos fotogràfics primitius, així com a oferir serveis de conservació i restauració d'equipaments fotogràfics del s. XIX tant per col·leccionistes privats com per institucions públiques i privades que custodien aquesta tipologia d'objectes tècnics.